lauantai 23. maaliskuuta 2013

Össi, HÄKKIIN!

Tultiin tuossa viime viikonloppuna siihen tulokseen, että Össille hankitaan häkki.
Se ei vain yksinkertaisesti rauhoitu sillä välin kun olen poissa kotoa. Keittiökieltokaan ei toimi ja virityksistä huolimatta se repii teinsä keittiöön ja käy työtasot läpi ja parhaillaan löytää syötävää mikä ei ole sille tarkoitettu. Eikä se pikkupoikienkaan kannalta ole kiva kun yksi on ihan vauhkona.
Lähdin selaamaan nettiä ja tori.fi sivulta löysin kohtuu hintaisen mutta vanhan ilmoituksen sopivan kokosesta häkistä ( olisko mittaa 85x55x65 muistaakseni). Valitettavasti kyselyjen jälkeen ilmeni että on vain yksi ovinen. Halusin kaksi ovisen jotta voin yhdistää kaksi yhdeksi isommaksi.  No kävipä kerran että tuo tyyppi oli muuttamassa  toiselle puolelle suomea ja hänellä oli  toinen isompi häkki jossa on kaksi ovea! Sain molemmat häkit iha älyttömän halvalla! Kävin eläinkaupassa kauppojen jälkeen piruuttani katsomassa paljonko isompi häkki maksaa uutena. Siellä se oli 120 € ja pienempi oli 95 €. Pappa petalar, mutta säästyi silti pitkä penni! Sain häkit 70 euroon tingattua! Tilaisuus oli niin hyvä, että isäpappakin tajusi ja sijoitti rahat tähän !

Tänään sitten pesin häkit ja tuunasin ne !
Pienempään häkkiin tein vain tylsästi punasella fleecellä päällystetyn patjan. Patja ainekset leikkasin käyttämättömäksi jääneestä pairn sentin paksuisesta petauspatjasta. Pistin pari päälleikkäin niin siitä tuli sopivan korkea ja pehmeä!  Laitoin vetskarin niin saa päällisen vaihdettua kun rupee ärsyttämään. Ja saa myös pistettyä helpommin pesuun.  Sisältä vuorasin vain pikasasti punasella tähti fleecellä. Pitää se apukäsien kanssa kiinnitellä paremmin, tai sitten teen siitä ihan tyköistuvan. Saa nähdä nyt.  Össi tuntuu ainakin tykkäävän häkistään!
Kuva on vähän sumea kun en viittinyt toista niin häiriköidä, ja valoakin oli aika huonon laisesti, kärsikää.

Isompi häkki johon tuo pikku häkki yhdistetään poissaolojen ajaksi on muun aikaa kasattuna jossain poissa silmistä. Siihen tein vain pohjalle ohuen "maton". Halusin että se on helposti vaihdettavissa ja pestävissä.  En tykännyt kun häkin pohja oli kovaa muovia. Mukavampi se on koirallekkin käydä esim makaamaan siihen kun on alla jotain muuta. 
Tein fleecestä kaksipuoleisen. Toinen puoli on valkoisella pohjalla harmaita koukeroita ja toinen puoli turkoosi. Saa sitten vaihdella jos kyllästyttää! Välissä on samaisen  käyttämättömän petarin päällynen. Siitä leikkasin sopivan palasen. Vanukangasta ja pääly kangasta. Näin ollen matosta tuli jämäkämpi ja vähän paksumpi. Alle sentin kuitenkin. Häkkiin se kiinnitetään nyöreillä, jotta se ei sielä liiku ihan vimmattuna ! 
Tässä pieni kuva siitäkin.

Häkit kun yhdistää, niin on yhteis pituutta lähemmäksi kaksi metriä ! Kyllä nyt Össin kelpaa! Se vaikutti muutenkin erittäin rauhalliselta häkeissään. Testasin asiaa kun kävin lenkillä Pluton kanssa. Oli kuulemma ollut ihan rauhassa koko sen ajan, kun yleensä kulkee ulisemassa pitkin asuntoa ja aukomassa ovia. Liekkö häkki tuttu ennestään.. toivottavasti ei liian tuttu! 

Oltiin tuossa viikonvaihtessa koirapuistossa ja Bamsun omistajan isä kävi nappaamassa koirista kuvia. Hän oli ilmeisesti osallistunut aamulehden kuva kisaan kuvillaan ja Össin ja Hessun kuva valittiin lehteen! Tänään 23.3 oli siis Össin ja Hessun villi kuva aamulehdessä! 

Käytiin tänäänkin piipahtamassa puistossa vanhan ystäväni kanssa. 
Vauhtia riitti 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti