torstai 21. maaliskuuta 2013

Ompelua, ruokintaa, söpönassua ja herkuttelua

Eilinen väsymys painaa.  Tuli vedettyä lenkkeriks koko eilinen päivä. Otin jopa päikkärit! Väsymys painanut myös tämän päivän, mutta se ei ole estänyt touhuilua.. Aamupäivällä tein whippet mixille fleece haalarin. Sain vähän lisää kuvia asiakasgalleriaan, mutta silti on liian monelta kuvat saamatta. Mukavahan se olisi esitellä ompeluksia asiakkaiden päällä! Tässä tämän päiväisestä kuvaa, mannekiinina toimii Pingo, omistaja ja kuvan ottaja  Jenna Saarinen :


Voi olla että Pingosta saadaan ehkä vielä leikki kaveriakin Össille! :)
Eilinen päivä oli ihan järkyttävän tuulinen, tänään on kanssa tuulahdellut jonkin verran joten käytiin vain pikasilla lenkeillä poikien kanssa. Ompelin myös Hessulle uuden pannan kun vanha rupesi jo näyttään nyppääntyneeltä. En siis pantaa käytä muuta kuin nimilaatan tähden.  Pannat koirilla kaulassa 24 / 7 ja ovat pistolukollisia. Uuutta tehdään sitä mukaa kun vanha kylläsyttää!  Haaveilen kyllä että tilaisin kesäksi puolikuristavat punosnahka pannat. Kyselin jo Ämmäpannalta hintoja, mutta sen verran tyyrispaikku kolmelle hankkia ettei oikein nyt  työttömänä rupea sen enemää edes ajattelemaan asiaa. Onneks haaveilu on ilmasta!
Plutollekkin piti tänään tehdä uus panta mutta se nyt jäi tekemättä.. Ompahan huomenna enemmän tekemistä! 

Jemenin kameleontit  Nienna ja Déagol saivat sapuskaa tänään.
Nienna on  puolitoista vuotias suomalaiselta kasvattajalta hankittu, ihan pienen pienenä kamsu vauvana. Nyttemmin se on jo iso äkänen tyttö, joka munii kun mikäkin muna kone.
Déagol on resque poika  ja  tuli luokseni viime syksynä. Alkujaan se on peräisin saksasta ja on iältään nelisen  vuotta.  Huonon sihdin takia sille ruoka pitää tarjoilla huijaamalla suoraa suuhun.


Niennalla vähän nahanluontia menossa, mutta ruokahalu on silti pohjaton. Muutaman kuukauden takainen muninta rasitti paljon, ja Nienna keräilee yhä grammoja normaali painoa kohden. Valittavasti neidon tuntien se toden näköisesti alkaa tekemään uutta munasatsia pian.  Onneksi munia ei tarvitse roskikseen heittää vaan ne menee täysin hyötykäyttöön omalle arovaraanille sekä tuttavan varaaneille. Hautomossa myös muutama muna, josko niistä pari vauvaa saataisiin mailmaan, sillä Nienna vieraili poitsun luona. Kuulemma hedelmöittyneiden munien jälkeen naaras pitää taukoa muninnassa. Saa nähdä. 

Seuraavassa hetkessä sainkin napattua kuvaan karolinan anolis pojan. Valitettavan huono ollut syömään, mutta parempaa kohti mennään, siitä meneillään oleva nahanluonti viestii! 


Sitten kävi pikavisiitillä tälläinen pieni tytöntyllerö ! Tädin omapikku mussukka, ikää muutama kuukausi.


Touhuilun päätteksi teki mieli herkutella, ihan vähän vaan, joten tein appelsiini kuppikakun ja herkuttelin sillä ja mansikka keitolla. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti